Private lease voor het zendingsproject

Al langere tijd willen we graag een bedrijfsauto hebben voor onze stichting. Al enkele jaren hebben we hier behoefte aan, maar de behoefte is de laatste tijd erg gegroeid. Het is voor ons echter niet mogelijk om zomaar een auto te kopen. We hebben hier simpelweg het geld niet voor. Daarom zijn we hierover in gesprek gegaan met de stichting. We hoopte stiekem dat er een berg geld beschikbaar zou zijn, zodat we een mooie, betrouwbare bus zouden kunnen kopen. Dat was helaas niet het geval. Toch heeft de stichting een goede oplossing aangedragen: een private lease. Via de stichting hebben we met behulp van een private lease een auto kunnen aankopen.

Waarom een private lease?

Zoals ik al uitlegde, hadden zowel het project als de stichting niet het geld in kas voor de aankoop van een nieuwe auto. Toch was de behoefte groot. We vervoeren dagelijks veel spullen. We hebben privé een auto die we hiervoor gebruiken, maar hier passen alle spullen niet meer in een keer in. Dit betekent dus dat we twee keer per dag en soms zelf meerdere keren op en neer moeten rijden tussen winkels, leveranciers en het project. Dit kost onnodig erg veel tijd.

Doordat het veel tijd kost, komen we soms onverhoopt in de spits terecht, waardoor we achteraan in de file aansluiten. Een klein verkeersdrama dat niet alleen tijd, maar ook steeds meer frustratie kost. Bovendien is onze auto niet meer in beste staat. Wanneer we onze privé auto nog langer zo intensief gaan gebruiken, zijn we bang dat onze privé auto kapot zal gaan.

Een private lease door de stichting

Toen kwam de stichting met een voorstel: een private lease van Rosfinance.nl. Bij een private lease kunnen we zelf de auto kopen die we op het oog hebben. De leasemaatschappij regelt dat de financiering van de aankoop. De auto is tijdens de leaseperiode in het bezit van de stichting. Maandelijks betaalt de stichting de kosten voor de private lease. Een perfect oplossing.

In de private lease hebben we een heel mooie Mercedesbusje aan kunnen kopen. Er valt ontzettend veel stress, frustratie en zorgen van onze schouder. Henk was min of meer een parttime chauffeur geworden, maar heeft nu veel meer tijd over voor belangrijkere dingen dan autorijden. Daarnaast hoeft hij niet meer door de spits te rijden wanneer hij dit goed plant. Heerlijk. We zijn erg dankbaar.

Lees hier verder…