Kinderkleding voor Zuid-Afrika

Onze jaarlijkse inzamelingsactie van kinderkleding komt er weer aan. We hopen allemaal dat u heel het jaar al de kinderkleding die uw kinderen niet meer passen, heeft bewaard voor ons. De kinderkleding die u niet meer gebruikt, is namelijk zeer waardevol voor de kinderen uit de arme wijken van Kaapstad.

Hoe vindt de kinderkleding inzamelingsactie plaats?

De inzamelingsactie van kinderkleding voor Zuid-Afrika wordt georganiseerd door de stichting. Het vindt plaats in meerdere kerken. In elke kerk is er een verantwoordelijke (of team van verantwoordelijken) voor de inzameling van kinderkleding.

Op de vier zondagen in Mei kunt u uw kinderkleding mee nemen naar de kerkdienst op zondag. Deze kinderkleding kunt u deponeren in de daarvoor bestemde inzameling dozen. De stichting verzamelt alle kinderkleding centraal in en stuurt deze per container naar Zuid-Afrika.

private lease

Welke kinderkleding wordt er ingezameld?

Wij zijn erg blij met alle kinderkleding. Dus T-shirts, truien, broeken, rokken, jurken en schoenen. We hebben geen behoefte aan sokken en onderbroeken, vanwege de hygiƫne. Geef ons alstublieft zowel kinderkleding voor jongens en voor meisjes. Elk jaar blijkt weer dat het aantal broeken achterblijft.

We hebben dit jaar ook een sponsor van onze actie. Amazingkids.nl heeft toegezegd ons 50% korting te geven. Wanneer u dus geen kleding kunt doneren, is het wel mogelijk om geld te doneren. U kunt natuurlijk ook naast een kledingzak een geld donatie doen. Van de opbrengst kopen we mooie, nieuwe kinderkleding met korting.

We willen met name galakleding kopen. In Kaapstad is het afstudeergala van de middelbare school een van de meest belangrijke momenten uit het jonge leven van kinderen. Tegen beter weten in, tegen de invloed van bendes en tegen de verwachting van anderen zijn deze kinderen in staat om de middelbare school af te ronden terwijl alles om hen heen tegenzit. Dit is een enorm speciaal moment voor hen, maar ze hebben vaak geen geld voor passende kleding. We willen deze kinderen tegemoet komen door hen kleding uit te lenen. Deze galakleding willen we met de opbrengst van de donaties gaan kopen bij Amazingkids.nl.

De voorraad met galakleding zullen we dan elk jaar gebruiken om deze kinderen daadwerkelijk te belonen voor hun inzet op de manier die ze het liefst willen: een fantastisch schoolgala die helemaal om hen draait. Een beloning voor hun harde inzet en hopelijk een stimulans om te gaan studeren en een beter leven voor zichzelf te verkrijgen. Dit wensen we hen allemaal van harte toe.

Lees hier verder…